Wie zijn de Bredase Bier Baronnen?

Ons Brouwavontuur is niet zo lang geleden begonnen in de keuken met een pannetje op het vuur. In 2020 kwamen wij, de baronnen, op deze manier voor het eerst in aanraking met het brouwen van bier. Maar onze geschiedenis gaat veel verder terug.

Lang geleden leerden wij elkaar kennen in het Zeeuwse land. Daar waar onze vriendschap begonnen is. Om verschillende redenen zijn we op verschillende momenten naar het prachtige Breda getrokken en zijn we elkaar nooit uit het oog verloren. Natuurlijk speelde onze gemeenschappelijke passie en hobby: “bier” hierbij een grote rol. Tot op dit moment beperkten wij ons vooral tot het drinken hiervan.

Totdat het gezegende moment daar was. Het eerste pannetje op het vuur. Samen gingen we met een proefemmertje van 5 liter bier aan de slag om te proberen dit goddelijke goed zelf te kunnen maken. Dit bleek niet meteen een gegarandeerd succes, maar wel geweldig om te doen! Een paar emmertjes en proefbrouwsels verder werd daarom al snel besloten om een gezamenlijke ketel te kopen. De “Brewmonk” van 25 liter werd onze gezamenlijke nieuwe liefde.

Deze kreeg een prominente plek in het nu al legendarische tuinhuisje van Bierbaron Marc. Hier zouden nog vele brouwuren worden doorgebracht. Soms zeer succesvol, soms vooral heel gezellig en daardoor minder succesvol.. dit hoeven we de hobbybrouwers onder ons denk ik niet verder uit te leggen.

De brouwsels volgden elkaar snel op en het enthousiasme werd steeds groter. Nog steeds brouwen wij onze experimentele brouwsels in deze fijne ketel. Wanneer het bier naar onze dorstige zin is goedgekeurd, gaat de bestelling naar de huurbrouwer en is het klaar voor de verkoop! Een brouwwerijtje is geboren.

Proef ons plezier, de vriendschap en de liefde voor onze bieren terug in de prachtige flessen van de Bredase Bier Baronnen!